Barn och unga

Orgelläger för unga organister 15-22 år

Välkommen till Orgelläger på KMH i Stockholm för unga organister 15-22 år, som kommit en bit i sitt orgelspelande, i samband med festivalen OrganSpace. Undervisande lärare från KMH och OrganSpace. 

Inspirerande orgeldag för barn och unga 9-13 år

När? Lördagen 16 september, klockan 10−14.45.
Var? Immanuelskyrkan på Kungstensgatan 17 i Stockholm.

Den 16 september arrangeras en orgeldag med konstnärlig workshop i Immanuelskyrkan. Det blir även konsert, öppen scen och en clown!

Dagen börjar med konstnärlig workshop med orgel och målning som hjälpmedel, där man provar att spela grafiskt och måla musikaliskt. Konstnären Charlotte Hedberg och organisten Ania Proskourina leder workshopen. Alla deltagare får spela och lyssna till orgeln på ett nytt sätt genom att använda konstnärliga uttryck.

Inga prestationskrav eller förkunskaper krävs varken på orgel eller i måleri då syftet med workshopen är att använda sin fantasi och att ha roligt tillsammans. 

Lunch, klockan 12, ingår för anmälda deltagare. Efter lunch, klockan 13, blir det konsert med clownen Hjördis, organisten Björn Gäfvert och konstnären Charlotte Hedberg som bjuder på en klang och färgsprakande konsert.

Dagen avslutas med en öppen scen, 14−14.45, för den som har spelat orgel tidigare och vill spela ett orgelstycke på orgeln i Immanuelskyrkan.

Anmäl dig till orgeldagen på Stockholms Stifts hemsida.